Pečené porce kapra ve slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Anglická slanina
  • 0.5 ks Kapr obecný
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1336 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 116 g
  • Sodík 1905 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 313 mg
  • Draslík 1249.4 mg
  • Vláknina 10.5 mg
  • Vitamín A 10.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme a posypeme kmínem. Každou porci překryjeme 2 plátky slaniny, kterou upevníme párátky.

  • 2

    Porce kapra vložíme do pekáče vymazaného máslem a olejem. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme. Když se tuk vypeče, podlijeme kapra vodou. Jakmile je slanina vypečená, je kapr upečený.

Komentáře k receptu