Porce kapra v křenovém těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 27 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 302.9 mg
- Draslík 925.6 mg
- Vláknina 2276.8 mg
- Vitamín A 2276.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 216.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme 2 špetkami soli a poprášíme paprikou. Porce můžeme krájet z půlky kapra nebo krájet podkovy z celého vykuchaného kapra. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní porce kapra a dáme do trouby předehřáté na 220 °C. Když se kapr zapeče, porce obrátíme a pečeme ještě z druhé strany.
-
2
V mezičase připravíme těstíčko. V míse rozšleháme mléko se žloutky, špetkou soli a zašleháme mouku s jemně ustrouhaným křenem. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.
-
3
Když jsou porce opečené, přelijeme je těstíčkem, vrátíme do trouby, zvýšíme teplotu na 250 °C a zapečeme.