Pečený kapr s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 170 g Máslo čerstvé
  • 60 g Slanina vepřová
  • 100 g Vepřová plec
  • 100 g Játra drůbeží
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sardelová pasta
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Veka
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 plátek Citrony
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 293.3 mg
  • Draslík 1193.2 mg
  • Vláknina 14452 mg
  • Vitamín A 14452 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme nádivku. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Maso, játra a cibuli umeleme na masovém strojku.

  • 2

    V míse utřeme změklé máslo se žloutky, solí, pepřem a sardelovou pastou. Poté vmícháme játra, maso, cibuli, navlhčenou veku a drobně posekanou petrželovou nať. Na závěr vmícháme strouhanku a pevný sníh z bílků.

  • 3

    Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme, vevnitř osolíme 2 špetkami soli a naplníme nádivkou. Kapra zašijeme a vložíme do kastrolu s drobně vyškvařenou slaninou. Kapra obložíme tenkými plátky cibule a plátky másla a na sporáku rychle osmažíme. Poté přilijeme vodu, přidáme koření, citron a pod poklicí dusíme zhruba 3/4 hodiny. Kapra při dušení opatrně obrátíme.

Komentáře k receptu