Dušené drůbeží žaludky na žampionech
Suroviny
- 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 200 g Žampiony čerstvé
- 500 g Žaludky drůbeží
- 700 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 7 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 205.9 mg
- Vláknina 8622.7 mg
- Vitamín A 8622.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žaludky očistíme, vykrájíme tvrdé části a rozpůlíme.
-
2
V rendlíku na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme žaludky, sůl, pepř, papriku, kari koření, oregano a orestujeme. Poté je podlijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme. Když jsou žaludky poloměkké, přidáme zeleninu a dál dusíme. Asi po 10 minutách přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a dusíme ještě asi 5 minut.