Kuřecí přírodní řízek s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 279.8 mg
  • Draslík 997.9 mg
  • Vláknina 1850 mg
  • Vitamín A 1850 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme oblohu. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na jedné lžíci másla, hned vsypeme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony a asi pět minut dusíme ve vlastní šťávě. Poté vmícháme rozšlehaná vejce, sůl a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout.

  • 2

    Kuřecí prsa naklepeme rukou jen velmi lehce, osolíme a po jedné straně obalíme v mouce. Tuto stranu ponoříme do vroucího másla s olejem a opékáme. Poté obrátíme a opékáme druhou stranu.

  • 3

    Na opečené řízky naklademe oblohu, zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zprudka opečeme.

Komentáře k receptu