Kotlety plněné žampiony
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 600 ml Voda pitná
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 6 ks Vepřové kotlety
- 4 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 23 g
- Sodík 346 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 164.8 mg
- Draslík 776.2 mg
- Vláknina 2861.2 mg
- Vitamín A 2861.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme náplň. Jednu menší cibuli zpěníme na lžíci oleje, přidáme tenké plátky 200 g očištěných žampionů. Podusíme ve vlastní šťávě, zalijeme jedním rozšlehaným vejcem, osolíme špetkou soli, opepříme a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout.
-
2
Silnější kotlety omyjeme, osušíme, ostrým nožem uděláme v kotletách kapsu, poté kotlety opatrně naklepeme. Kapsu naplníme čtvrtinou náplně, okraj kapsy sepneme jehlami. Takto připravené kotlety osolíme, vložíme do rendlíku na zpěněnou cibuli nakrájenou na kostičky a po obou stranách opečeme. Dbáme, aby se cibule nepřipálila.
-
3
Poté kotlety zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Podle potřeby podléváme a občas kotlety obrátíme. Po čtyřiceti minutách by mělo být maso měkké. Vyjmeme je na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme. Hotovou šťávu dochutíme solí a lžící drobně sekané petrželové nati.
-
4
Kotlety podáváme na nahřátých talířích a přelijeme šťávou.