Omáčka z ementálského sýra s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 41 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 96.4 mg
- Vláknina 2764 mg
- Vitamín A 2764 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a dvacet minut provaříme. Poté do omáčky zamícháme nastrouhaný ementál a lučinu. Prohřejeme a podle potřeby zředíme smetanou. Omáčku osolíme, vmícháme petrželovou nať a opražené, jemně posekané ořechy.