Mozeček zapečený na lasturách I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 1993.5 mg
- Draslík 452.7 mg
- Vláknina 2907.6 mg
- Vitamín A 2907.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mozek odblaníme, očistíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Na větší části másla zpěníme rozkrájenou cibuli a poté přidáme nakrájený mozeček. Vše osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať a podusíme. Jakmile je vše měkké, odstavíme z ohně.
-
3
Připravíme si 4 lastury. Pokud nemáme, použijeme jednoporcové zapékací misky, které vymastíme máslem a posypeme strouhanou houskou anebo strouhankou. Poté do misek rozdělíme podušený mozeček.
-
4
Na mozek v miskách rozlijeme rozšlehaná osolená vejce smíchaná s nasekanou petrželovou natí. Vše posypeme strouhanou houskou (strouhankou), zakapeme rozehřátým máslem a dáme zapéct do trouby cca 15 min.
-
5
Hotový zapečený mozeček podáváme s dílky citrónu a topinkami z bílého chleba.