Houbová polévka s bramborovými noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Bramborové noky
  • 200 g Lišky čerstvé
  • 80 g Česnek medvědí
  • 80 g Pampeliškové listy
  • 80 g Saturejka
  • 80 g Řeřicha
  • 200 g Kančí maso
  • 80 g Petržel kudrnka
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Víno červené
  • 2 dl Víno červené
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Koření Zvěřina
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 807.9 mg
  • Vláknina 27072 mg
  • Vitamín A 27072 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 1 hodinu.

  • 2

    Lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme celku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy, řeřichu, saturejku a petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Petrželku odložíme do misky, použijeme na ozdobení.

  • 3

    V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a chvíli za stálého míchání dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut.

  • 4

    Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké).

  • 5

    Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky a bramborové noky.

  • 6

    Hotovou polévku posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu