Čerstvé hrušky plněné nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 20 g
- Sodík 701 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 55.5 mg
- Draslík 346.2 mg
- Vláknina 11082.5 mg
- Vitamín A 11082.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku svaříme vodu s cukrem, hřebíčkem a citronovou šťávou. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřince a vložíme do svařené vody a chvíli vaříme. Dbáme, aby se hrušky nerozvařily. Poté je necháme okapat a vychladnout.
-
2
Připravíme si krém. Změklé máslo našleháme, vmícháme nastrouhanou nivu a jemně nakrájenou pažitku.
-
3
Prostředek hrušek, z něhož jsme vykrojili jádřince, plníme krémem a zdobíme půlkou vlašského ořechu.