Roštěnkové závitky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Šunkový salám
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 ml Voda pitná
- 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 43 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 237.6 mg
- Draslík 581.4 mg
- Vláknina 837.8 mg
- Vitamín A 837.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
-
2
Na každou roštěnku položíme plátek slaniny, šunkového salámu, sýra, polovinu předem uvařeného vejce a proužek očištěné papriky. Maso svineme a upevníme párátky.
-
3
Roštěnky obalíme v hladké mouce, krátce osmahneme v kastrole na oleji a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
-
4
Šťávu podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky a zjemníme zakysanou smetanou.
-
5
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.