Vařená čočka s volským okem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 13 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 125.2 mg
- Vláknina 994.8 mg
- Vitamín A 994.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli najemno nakrájíme, česnek utřeme se špetkou soli.
-
2
Přebranou a propláchnutou čočku necháme namočenou v litru vody alespoň půl hodiny. Poté ji uvaříme do měkka.
-
3
V mezičase v hlubokém rendlíku na dvou lžících tuku zpěníme cibuli, přimícháme mouku, usmažíme světlou jíšku. Poté do ní zašleháme 300 ml vody a alespoň patnáct minut provaříme.
-
4
K hotové jíšce přidáme uvařenou čočku, dochutíme octem, česnekem, pepřem, ještě necháme prohřát. Osolíme špetkou soli.
-
5
Jako přílohu volíme volská oka, která usmažíme na zbylém tuku. Hotová klademe na talíře na čočku.