Polévka ze špenátu se šunkou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1101 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 356.6 mg
- Draslík 114.3 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, vejce uvaříme natvrdo, šunku nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje osmažíme, špenát necháme mírně rozmrazit.
-
2
V silnostěnném hrnci na tuku zpěníme cibuli. Když zesklovatí, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme vývarem, dobře rozmícháme, přidáme špenátový protlak a vaříme s masoxem a smetanou za stálého míchání alespoň čtvrt hodiny. Hotovou polévku osolíme a podáváme v talířích, do nichž vložíme vejce nakrájená na kolečka a osmaženou šunku.