Omeletové nudle I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 58 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 302.8 mg
- Draslík 85.9 mg
- Vláknina 210 mg
- Vitamín A 210 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozšleháme v polovině mléka, osolíme, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a po malých částech přisypáváme hladkou mouku. Vymícháme hustší těsto a poté přilijeme zbytek mléka. Tímto způsobem se vyvarujeme hrudek v těstě.
-
2
Těsto musí být velmi řídké, aby se dobře rozlévalo na rozpálenou pánev potřenou tukem v tenkých vrstvách. Pečeme z obou stran.
-
3
Takto opečené omelety nakrájíme na proužky cca 40 mm dlouhé a 10 mm široké.
-
4
K polévce omelety podáváme zvlášť na talířku.