Lepkavý mrkvový dort s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 47 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 93.6 mg
- Vláknina 2683.9 mg
- Vitamín A 2683.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku se sodou. Přidáme nastrouhanou mrkev, nasekané broskve a promícháme. Zvlášť v misce ušleháme do hustého krému hnědý cukr s olejem a vejci. Směs přidáme do těsta. Přemístíme do vymazané dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 45 min. Dort je hotový, když se těsto přestane lepit na špejli.
-
2
Mezitím si připravíme sirup. V kastrůlku zahříváme za stálého míchání broskvovou šťávu s cukrem, koňakem a mletým zázvorem, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a na mírném ohni mícháme asi 5 min. do zhoutnutí.
-
3
Dort vyklopíme z formy, přelijeme horkým sirupem a podáváme ještě teplý.