Grilovaný vepřový kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Vepřové maso libové
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1.5 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 224.2 mg
  • Vláknina 4487.5 mg
  • Vitamín A 4487.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3795.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme sójovou omáčku, sherry, citronovou šťávu, rozetřený česnek, sezamový olej a chilli omáčku. Přidáme na kostky nakrájené maso, dobře promícháme. Zakryjeme a necháme marinovat cca 30 minut v lednici.

  • 2

    Mezitím namočíme špejle na 10 minut do vody. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme. Papriky nakrájíme na kousky. Na špejle pak střídavě napícháme maso, cibuli a papriku.

  • 3

    Pečeme na rozpáleném grilu cca 5 minut. Průběžně otáčíme a potíráme marinádou.

  • 4

    Podáváme např. se šafránovou rýží.

Komentáře k receptu