Zapečený kapr se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Kapr obecný
  • 20 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 g Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 201.9 mg
  • Draslík 454.8 mg
  • Vláknina 168 mg
  • Vitamín A 168 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme a naporcujeme. Sýr jemně nastrouháme a smícháme s rozšlehaným vejcem a sekanou petrželovou natí.

  • 2

    Na rozpáleném oleji prudce orestujeme porce kapra. Poté je přendáme do ohnivzdorné mísy, zalijeme připraveným vejcem a zapečeme v troubě předehřáté na 210 °C.

  • 3

    Jako přílohu volíme bramborovou kaši a zelný salát.

Komentáře k receptu