Špagety v petrželové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 9 g
- Sodík 715 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 485.8 mg
- Vláknina 8401.8 mg
- Vitamín A 8401.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou petržel na jemno nastrouháme. V kastrole na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme petržel, podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut doměkka.
-
2
Potom přidáme nakrájené žampiony předem podušené na troše másla, zakápneme kečupem, osolíme a opepříme. Pokud je omáčka řídká, mírně ji poprášíme polohrubou moukou.
-
3
Vařené špagety upravíme na talíře a podáváme s petrželovou omáčkou. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.