Špagety v petrželové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 500 g Špagety, Makarony vařené
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 715 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 485.8 mg
  • Vláknina 8401.8 mg
  • Vitamín A 8401.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou petržel na jemno nastrouháme. V kastrole na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme petržel, podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut doměkka.

  • 2

    Potom přidáme nakrájené žampiony předem podušené na troše másla, zakápneme kečupem, osolíme a opepříme. Pokud je omáčka řídká, mírně ji poprášíme polohrubou moukou.

  • 3

    Vařené špagety upravíme na talíře a podáváme s petrželovou omáčkou. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu