Dušené kuře s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Olej rostlinný
  • 100 g Česnek
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 591.1 mg
  • Vláknina 1336.3 mg
  • Vitamín A 1336.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře pečlivě očistíme, rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a posypeme kořením.

  • 2

    V hlubokém rendlíku rozehřejeme olej, na něj vložíme porce kuřete a orestujeme ze všech stran. Poté přidáme neoloupané stroužky mladého česneku, kuře podlijeme a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, vložíme bez poklice do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme, dokud maso nezezlátne.

  • 3

    Před podáváním zasypeme posekanou petrželovou natí. Jako přílohu volíme vařené brambory či chléb.

Komentáře k receptu