Kořeněné králičí maso
Suroviny
- 600 g Králičí maso
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 3 ks Bobkový list
- 1 ks Feferony
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 hrst Houby sušené
- 1 špetka Tymián sušený
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1196 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 109 mg
- Draslík 630.2 mg
- Vláknina 3425 mg
- Vitamín A 3425 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté králičí maso naporcujeme a osolíme.
-
2
Do pekáče vložíme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu, na plátky nakrájený česnek, hořčici, bobkový list, nové koření, nakrájenou feferonku, majoránku, papriku, kmín, nadrobno nakrájenou okurku, špetku tymiánu a předem namočené houby. Na plotýnce na mírném ohni vše zvolna promícháme.
-
3
Přidáme porce králíka, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání vodou a šťávou dusíme maso doměkka.
-
4
Hotový pokrm zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli podusíme.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.