Pstruh plněný celerovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 957 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 50 g
- Sodík 812 mg
- Bílkoviny 107 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 314 mg
- Draslík 2464 mg
- Vláknina 9170.5 mg
- Vitamín A 9170.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěný, nahrubo nastrouhaný celer a mírně osmahneme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, pepř a majoránku.
-
2
Vykuchané, omyté pstruhy naplníme připravenou celerovou směsí, sepneme jehlami a potřeme směsí rozpuštěného másla se solí a česnekem.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlití vypečenou šťávou.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo se smaženými hranolky.