Domácí prejt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 882 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 74 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 124.3 mg
- Draslík 282.4 mg
- Vláknina 5362.6 mg
- Vitamín A 5362.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý bůček uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Maso vykostíme a umeleme.
-
2
Do vývaru z masa namočíme rohlíky, vymačkáme a přidáme k masu. Vmícháme česnek utřený se solí, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, játrovou paštiku, sůl, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.
-
3
Směs vložíme do sádlem vymazaného pekáče a prejt pečeme ve středně vyhřáté troubě tak dlouho, až bude mít křupavou kůrku.