Květák zapečený s bramborami a uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1382 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 137.4 mg
- Draslík 1875 mg
- Vláknina 27647.5 mg
- Vitamín A 27647.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 151.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný, na růžičky rozebraný květák, oloupané, celé brambory a očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, okurku nasekáme a uzené maso nakrájíme na kostičky. Vše vsypeme do mísy a vmícháme vychladlý květák s mrkví.
-
3
Uvařené brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Pokryjeme připravenou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Zalijeme rozšlehanými vejci a poklademe vločkami másla.
-
4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.