Květák zapečený s bramborami a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Uzené maso vařené
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Květák
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1382 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 137.4 mg
  • Draslík 1875 mg
  • Vláknina 27647.5 mg
  • Vitamín A 27647.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný, na růžičky rozebraný květák, oloupané, celé brambory a očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, okurku nasekáme a uzené maso nakrájíme na kostičky. Vše vsypeme do mísy a vmícháme vychladlý květák s mrkví.

  • 3

    Uvařené brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Pokryjeme připravenou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Zalijeme rozšlehanými vejci a poklademe vločkami másla.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu