Hermelínové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 30 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 66.3 mg
- Draslík 738.3 mg
- Vláknina 9519.7 mg
- Vitamín A 9519.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané syrové brambory a hermelín nakrájíme na plátky, nakrájíme cibuli.
-
2
Brambory smícháme s cibulí, solí a pepřem a skládáme do vymazaného pekáče na sebe vrstvy brambor a vrstvy hermelínu. Končíme bramborami.
-
3
Masox rozpustíme ve vařící vodě a zalijeme brambory se sýrem, aby poslední vrstva brambor nebyla ponořená.
-
4
Brambory pokapeme tukem a pečeme, dokud se tekutina nevypaří.