Hermelínové brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 1 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 500 g Brambory
  • 300 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 738.3 mg
  • Vláknina 9519.7 mg
  • Vitamín A 9519.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané syrové brambory a hermelín nakrájíme na plátky, nakrájíme cibuli.

  • 2

    Brambory smícháme s cibulí, solí a pepřem a skládáme do vymazaného pekáče na sebe vrstvy brambor a vrstvy hermelínu. Končíme bramborami.

  • 3

    Masox rozpustíme ve vařící vodě a zalijeme brambory se sýrem, aby poslední vrstva brambor nebyla ponořená.

  • 4

    Brambory pokapeme tukem a pečeme, dokud se tekutina nevypaří.

Komentáře k receptu