Guláš pochoutkový
Suroviny
- 500 g Cibule
- 300 g Hovězí kližka
- 300 g Vepřová plec
- 300 g Králičí maso
- 150 g Slanina vepřová
- 40 g Sádlo škvařené
- 500 g Brambory vařené
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Zakysaná smetana
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 51 g
- Sodík 913 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 131 mg
- Draslík 987 mg
- Vláknina 8243.2 mg
- Vitamín A 8243.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostičky a dáme každé zvlášť od sebe. Cibuli pokrájíme nadrobno a slaninu na kostky.
-
2
V hrnci vyškvaříme kostky slaniny, přidáme 2 lžíce sádla, přisypeme cibuli, necháme zrůžovět, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a vložíme do hrnce hovězí maso. Orestujeme a jakmile pustí šťávu, ochutíme solí a pepřem. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou, vsypeme kostičky obou zbylých mas a vaříme hodinu a čtvrt. Přilijeme smetanu, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.
-
3
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.