Guláš pochoutkový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 300 g Hovězí kližka
  • 300 g Vepřová plec
  • 300 g Králičí maso
  • 150 g Slanina vepřová
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 500 g Brambory vařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 913 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 131 mg
  • Draslík 987 mg
  • Vláknina 8243.2 mg
  • Vitamín A 8243.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostičky a dáme každé zvlášť od sebe. Cibuli pokrájíme nadrobno a slaninu na kostky.

  • 2

    V hrnci vyškvaříme kostky slaniny, přidáme 2 lžíce sádla, přisypeme cibuli, necháme zrůžovět, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a vložíme do hrnce hovězí maso. Orestujeme a jakmile pustí šťávu, ochutíme solí a pepřem. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou, vsypeme kostičky obou zbylých mas a vaříme hodinu a čtvrt. Přilijeme smetanu, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu