Telecí guláš se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 40 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 823.3 mg
- Vláknina 7777.3 mg
- Vitamín A 7777.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, papriku na proužky, rajčata nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme maso, orestujeme, osolíme a posypeme mletou paprikou. Papriku necháme v tuku rozpustit a podlijeme vodou. Přidáme pokrájenou zelenou papriku, rajčata a povaříme 20 minut. Přilijeme zakysanou smetanu, promícháme a vaříme další hodinu.
-
3
Pět minut před koncem vaření dochutíme majoránkou a česnekem, zahustíme strouhankou.