Telecí guláš se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Telecí hruď
  • 40 g Strouhanka
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 5 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 823.3 mg
  • Vláknina 7777.3 mg
  • Vitamín A 7777.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, papriku na proužky, rajčata nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme maso, orestujeme, osolíme a posypeme mletou paprikou. Papriku necháme v tuku rozpustit a podlijeme vodou. Přidáme pokrájenou zelenou papriku, rajčata a povaříme 20 minut. Přilijeme zakysanou smetanu, promícháme a vaříme další hodinu.

  • 3

    Pět minut před koncem vaření dochutíme majoránkou a česnekem, zahustíme strouhankou.

Komentáře k receptu