Medailón ze svíčkové s drůbežími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 17 g
- Sodík 761 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 50.4 mg
- Draslík 332.3 mg
- Vláknina 53 mg
- Vitamín A 53 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Mírně jej naklepeme, upravíme do kulatého nebo oválného tvaru, osolíme, opepříme a spolu s tenkým plátkem slaniny rychleji opečeme na tuku.
-
2
Medailón vyjmeme a do výpeku přidáme očištěná, opláchnutá, na plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra. Krátce je osmahneme, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
-
3
Nakonec játra osolíme, opepříme a zjemníme máslem.
-
4
Medailón přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátkem opečené slaniny.
-
5
Ihned podáváme.