Velikonoční mazanec

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Mandle
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 189.5 mg
  • Draslík 224.8 mg
  • Vláknina 5495.2 mg
  • Vitamín A 5495.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 100ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a mouky. Promícháme a necháme vykynout.

  • 2

    Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a kváskem. Vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko, sůl a žloutky.

  • 3

    Do těsta vmícháme rozinky a polovinu mandlí.

  • 4

    Mísu přikryjeme a těsto necháme kynout.Poté z něj vytvoříme dva bochánky a necháme kynout.

  • 5

    Dáme je na plech, potřeme rozšlehaným žloutkem nebo vejcem, posypeme mandlemi a nahoře nastřihneme kříž.

  • 6

    Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme.

Komentáře k receptu