Pudink z červeného ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 250 g Angrešt
  • 250 g Rybíz červený
  • 150 g Cukr moučkový
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Máta
  • 6 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 533 mg
  • Vláknina 15950.4 mg
  • Vitamín A 15950.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody, rybíz a angrešt odstopkujeme. Asi 100g rybízu odložíme stranou na dozdobení. Ovoce rozmačkáme na pyré, postupně přimícháme cukr.

  • 2

    Plátky želatiny rozpustíme v citronové šťávě, přidáme ovocnou kaši a důkladně promícháme.

  • 3

    Bábovkovou formu vymažeme, na dno nasypeme rybíz, nalijeme ovocnou směs a dáme na cca 2 hodiny vychladit do lednice.

  • 4

    Poté hotový pudink vyklopíme na talíř, dozdobíme rybízem a snítkou máty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu