Pudink z červeného ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 1 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 533 mg
- Vláknina 15950.4 mg
- Vitamín A 15950.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody, rybíz a angrešt odstopkujeme. Asi 100g rybízu odložíme stranou na dozdobení. Ovoce rozmačkáme na pyré, postupně přimícháme cukr.
-
2
Plátky želatiny rozpustíme v citronové šťávě, přidáme ovocnou kaši a důkladně promícháme.
-
3
Bábovkovou formu vymažeme, na dno nasypeme rybíz, nalijeme ovocnou směs a dáme na cca 2 hodiny vychladit do lednice.
-
4
Poté hotový pudink vyklopíme na talíř, dozdobíme rybízem a snítkou máty a ihned podáváme.