Kančí pečeně s jablečným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Celer - nať
  • 150 g Cibule
  • 300 g Jablka
  • 5 g Sůl
  • 500 g Zelí kysané
  • 400 g Zelenina kořenová
  • 1000 g Kančí pečeně
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 1.5 kávová lžička Pepř bílý celý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 1099.6 mg
  • Vláknina 12141.6 mg
  • Vitamín A 12141.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě cibule a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci s asi litrem vody povaříme s bobkovými listy, zrníčky pepře a celerovými listy, cibulí a kořenovou zeleninou. Po chvíli vložíme kančí krkovičku, osolíme a vaříme do změknutí.

  • 2

    Krkovičku vyjmeme, uvolníme od kosti, nakrájíme na silné plátky a vložíme zpět do nálevu. Poslední cibuli oloupeme a odložíme stranou.

  • 3

    Oloupeme 2 jablka, odstraníme jádřince a dužinu se zbytkem cibule najemno nakrájíme. Osmažíme na oleji, přidáme kyselý zelí a vaříme asi 20 minut. Zbylé jablko omyjeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na plátky. Zelí upravíme na talíře s plátky masa a jablka a podáváme.

Komentáře k receptu