Hovězí maso s mrkví a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 500 g Mrkev kořen
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 ks Feferony
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 298 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 518.5 mg
  • Vláknina 16943 mg
  • Vitamín A 16943 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, krátce osmahneme na rozehřátém oleji a chvíli podusíme.

  • 2

    Přidáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, nasekanou feferonku, bobkový list a sůl. Zalijeme vodou a dusíme asi 60 minut.

  • 3

    Potom přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a po dalších 30 minutách přidáme očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici. Vše dusíme ještě 20 minut doměkka.

  • 4

    Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu