Litý koláč se švestkami

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Švestky
  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Cukr moučkový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 147.4 mg
  • Vláknina 3968.7 mg
  • Vitamín A 3968.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozmícháme mléko, rozpuštěné máslo, cukr, vejce, sůl a citronovou kůru. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vše dobře promícháme.

  • 2

    Těsto nalijeme na máslem vymazaný plech s vyšším okrajem. Poklademe omytými, rozpůlenými a vypeckovanými švestkami a posypeme drobenkou.

  • 3

    Koláč pečeme v mírně vyhřáté troubě 30-40 minut.

  • 4

    Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem.

  • 5

    Příprava drobenky: V míse promícháme hrubou mouku s cukrem a máslem.

Komentáře k receptu