Čokoládový dort s kandovanou pomerančovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 200 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 350 g Linecké (křehké) těsto
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Džem meruňkový
  • 4 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 124.7 mg
  • Draslík 134.1 mg
  • Vláknina 3556.7 mg
  • Vitamín A 3556.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Křehké těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím vymazanou dortovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a korpus pečeme asi 15minut. Po 10ti minutách odstraníme papír, aby těsto získalo zlatožlutou barvu.

  • 3

    Na čokoládovou pěnu rozpustíme ve vodní lázni na kousky nalámanou čokoládu se 4 lžícemi vody a odstavíme. Rozklepneme vejce a žloutky metličkou vmícháme do čokolády. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a cukru, vše důkladně ale zlehka promícháme a vložíme na 2hodiny do lednice.

  • 4

    Meruňkový džem smícháme s pomerančovým likérem, korpus směsí potřeme a posypeme najemno nasekanou pomerančovou kůrou. Naneseme vychlazený čokoládový krém, uhladíme, dozdobíme kousky pomerančové kůry a posypeme kakaem.

Komentáře k receptu