Velikonoční babiččin věnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 12 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 125.1 mg
- Draslík 86 mg
- Vláknina 2713.5 mg
- Vitamín A 2713.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s droždím, špetkou soli, změklým máslem a ostatními surovinami. Přilijeme vlažné mléko podle potřeby (asi 200ml).
-
2
Propracujeme těsto a necháme je vykynout.
-
3
Těsto rozdělíme na dva velké díly a jeden malý. Větší části spleteme, konce přitiskneme k sobě.
-
4
Z menšího dílu vytvoříme čtyři tenčí válečky.
-
5
Z každého uděláme uzel a všechny přitiskneme na hotový věnec.
-
6
Věnec potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a pečeme ve středně vyhřáté troubě.