Hovězí ledvinky na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1006 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 421.3 mg
- Draslík 296.6 mg
- Vláknina 1030.4 mg
- Vitamín A 1030.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí ledvinky zbavené blan v půli rozkrojíme, omyjeme a očistíme. Ledvinky potom nakrájíme na tenké plátky a několikrát je spaříme a propláchneme, aby zůstaly čisté.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku mírně dozlatova osmažíme. Přidáme mletý pepř a kmín, do základu vložíme ledvinky, mírně je podlijeme teplou vodou a dusíme pod poklicí. Během dušení občas zamícháme a podléváme teplou vodou.
-
3
Když jsou ledvinky poloměkkié, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je prosátou moukou a za stálého míchání osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a doměkka podusíme.
-
4
Nakonec ledvinky osolíme, přidáme na kostičky nakrájenou a částečně roztavenou slaninu a vše ještě krátce povaříme.