Hovězí ledvinky na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 166.6 g Cibule
  • 1000 g Hovězí ledviny
  • 66.6 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Slanina vepřová
  • 20 g Sůl
  • 80 g Tuk
  • 0.6 g Pepř černý mletý
  • 0.6 g Kmín celý
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1006 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 421.3 mg
  • Draslík 296.6 mg
  • Vláknina 1030.4 mg
  • Vitamín A 1030.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí ledvinky zbavené blan v půli rozkrojíme, omyjeme a očistíme. Ledvinky potom nakrájíme na tenké plátky a několikrát je spaříme a propláchneme, aby zůstaly čisté.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku mírně dozlatova osmažíme. Přidáme mletý pepř a kmín, do základu vložíme ledvinky, mírně je podlijeme teplou vodou a dusíme pod poklicí. Během dušení občas zamícháme a podléváme teplou vodou.

  • 3

    Když jsou ledvinky poloměkkié, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je prosátou moukou a za stálého míchání osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a doměkka podusíme.

  • 4

    Nakonec ledvinky osolíme, přidáme na kostičky nakrájenou a částečně roztavenou slaninu a vše ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu