Myslivecká omáčka k řízkům

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Petržel - nať
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Rajčata
  • 60 g Jíška instantní
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 50 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 710 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 15.1 mg
  • Draslík 526 mg
  • Vláknina 2892.5 mg
  • Vitamín A 2892.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zpěníme máslo. Oloupeme cibuli, jemně ji nakrájíme. Očistíme žampiony, odkrojíme konce nožiček a nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli a houby vložíme do horkého másla a rychle je osmažíme. Přilijeme vývar, víno a necháme vzkypět.

  • 2

    Rajčata oloupeme, vymačkáme a jemně nakrájíme. Přidáme je do omáčky, kterou zahustíme jíškou. Ochutíme solí, pepřem a petrželkou.

Komentáře k receptu