Cikánská hovězí roláda
Suroviny
- 275 g Cibule
- 75 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 75 g Salám jemný
- 75 g Slanina vepřová
- 30 g Vejce slepičí
- 30 g Sůl
- 120 g Tuk
- 1.5 g Pepř černý mletý
- 75 g Hovězí výřez
- 150 g Vepřový výřez
- 750 g Hovězí maso zadní
- 150 g Paprikové lusky čerstvé
- 20 g Paprika mletá sladká
- 900 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1392 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 91.7 mg
- Draslík 201.5 mg
- Vláknina 3320.5 mg
- Vitamín A 3320.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme, osušíme rozkrojíme na pláty a doširoka je rozklepeme.
-
2
Hovězí a vepřový výřez umeleme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme kapii nakrájenou na kostičky, hrášek a promícháme.
-
3
Směsí potřeme pláty masa, na mleté maso rozložíme slaninu nakrájenou na nudličky, oloupaný salám a třetinu dávky oloupané cibule, kterou jsme nakrájeli na kolečka.
-
4
Maso zavineme, převážeme provázkem nebo nití, opečeme v části tuku a vyjmeme.
-
5
V tuku od opékání dorůžova osmažíme zbylou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme a přilijeme část vody.
-
6
Do základu vložíme připravené rolády a dusíme je pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme teplou vodou.
-
7
Měkké maso vyjmeme a zbavíme nití. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme prosátou mouku, osmahneme, přidáme pepř, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme.
-
8
Nakonec šťávu procedíme.