Závitky z krocaních prsou s drůbky a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3254 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 198 g
- Sodík 1328 mg
- Bílkoviny 326 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 1363.2 mg
- Draslík 4273.6 mg
- Vláknina 2775 mg
- Vitamín A 2775 mg
- Vitamín B6 6.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 96.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná prsa vykostíme, obě poloviny masa naklepeme a osolíme. Necháme odležet.
-
2
Připravíme si náplň: Cibuli nakrájíme na kostičky,osmahneme na tuku, přidáme nakrájená játra, osmahneme, opepříme a vmícháme plátky žampionů. Vysmahneme a přisypeme rýži. Opražíme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Vařený krocaní žaludek a srdce nakrájíme nadrobno a vmícháme do dušené rýže.
-
3
Plátky masa poklademe náplní, svineme a převážeme nití. Osolíme, opečeme na másle, podlijeme a za občasného přelití vypečenou šťávou pečeme do měkka. Hotové závitky ozdobíme nasekanou petrželkou.