Závitky z krocaních prsou s drůbky a žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže dušená
  • 50 g Žampiony - sterilované
  • 100 g Tuk
  • 1 ks Játra vepřová
  • 1 ks Krocan
  • 1 ks Vepřové žaludky
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3254 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 198 g
  • Sodík 1328 mg
  • Bílkoviny 326 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 1363.2 mg
  • Draslík 4273.6 mg
  • Vláknina 2775 mg
  • Vitamín A 2775 mg
  • Vitamín B6 6.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 96.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná prsa vykostíme, obě poloviny masa naklepeme a osolíme. Necháme odležet.

  • 2

    Připravíme si náplň: Cibuli nakrájíme na kostičky,osmahneme na tuku, přidáme nakrájená játra, osmahneme, opepříme a vmícháme plátky žampionů. Vysmahneme a přisypeme rýži. Opražíme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Vařený krocaní žaludek a srdce nakrájíme nadrobno a vmícháme do dušené rýže.

  • 3

    Plátky masa poklademe náplní, svineme a převážeme nití. Osolíme, opečeme na másle, podlijeme a za občasného přelití vypečenou šťávou pečeme do měkka. Hotové závitky ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu