Mandlové tyčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 16 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 18.9 mg
- Draslík 89.6 mg
- Vláknina 2374.8 mg
- Vitamín A 2374.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku se špetkou soli smícháme s máslem, přilijeme kvásek z mléka a droždí.
-
2
Vypracujeme těsto do tvaru koule a necháme je asi dvě hodiny ve studené vodě.
-
3
Když těsto vyplave, rozválíme plát a vykrajujeme tyčky asi 12 cm dlouhé, potřeme je olejem, posypeme paprikou a do každé zatlačíme 3-4 půlky mandle.