Zvěřinová omáčka s višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 11 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 52.4 mg
- Vláknina 1114.8 mg
- Vitamín A 1114.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr vsypeme do kastrůlku a necháme zkaramelizovat. Poté přimícháme kompotované vypeckované višně s proužky pomerančové kůry. Nakonec vše zalijeme zvěřinovým vývarem a přivedeme k varu.
-
2
Jakmile omáčka mírně zhoustne, ještě zahustíme máslovou omáčkou. Nakonec přimícháme smetanu. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Omáčku dochutíme višňovicí, solí a pepřem.
-
3
Podáváme ke zvěřině a bažantovi.