Dobrá vánočka

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 140 g Hrozinky
  • 140 g Mandle
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 160 g Cukr krupice
  • 50 g Droždí
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 823 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 247.6 mg
  • Draslík 465 mg
  • Vláknina 12289.8 mg
  • Vitamín A 12289.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozdrobíme v mouce, přidáme kvásek, cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru, loupané sekané mandle a mléka tolik, aby vzniklo tuhé těsto, přidáme rozinky a necháme kynout.

  • 2

    Z vykynutého těsta upleteme vánočku a znovu necháme kynout.

  • 3

    Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.

  • 4

Komentáře k receptu