Dobrá vánočka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 823 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 38 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 247.6 mg
- Draslík 465 mg
- Vláknina 12289.8 mg
- Vitamín A 12289.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozdrobíme v mouce, přidáme kvásek, cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru, loupané sekané mandle a mléka tolik, aby vzniklo tuhé těsto, přidáme rozinky a necháme kynout.
-
2
Z vykynutého těsta upleteme vánočku a znovu necháme kynout.
-
3
Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.
-
4