Husí prsa na zázvoru a česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 33 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 57.1 mg
- Vláknina 1052.5 mg
- Vitamín A 1052.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den před vařením protáhneme husí prsa střídavě malými kousky zázvoru a česneku. Osolíme je a necháme v chladu odležet.
-
2
Druhý dne osmahneme na dorůžova na husím sádle jemně nakrájenou cibuli a pak vložíme připravené maso.
-
3
Necháme dusit pod pokličkou, dle potřeby podléváme horkou vodou a vypečenou šťávičkou. Po změknutí podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.