Pečená perlička

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cibule
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Perlička
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 307 mg
  • Draslík 1101.3 mg
  • Vláknina 503.8 mg
  • Vitamín A 503.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladou čerstvou perličku oškubeme, opálíme, vykucháme a opereme. Usekneme ji hlavu a nohy. Osolíme a necháme ji den uležet v chladu.

  • 2

    Před úpravou protkneme prsíčky a stehny slaninu nakrájenou na nudličky. Vložíme ji na rozpálené máslo prsíčky dolů (také ji můžeme podložit špejlemi)a necháme chvilku podusit za občasného podlévání vývarem či vodou.

  • 3

    Jakmile trochu změkne, dáme péct do předem vyhřáté trouby a upečeme do červena nejdříve z jedné a pak z druhé strany.

  • 4

    Upečenou perličku vyndáme a šťávu zaprášíme moukou, podusíme, rozředíme vývarem a povaříme. Zhotovenou šťávou přeléváme maso.

  • 5

    K příloze jsou vhodné brambory, rýže a zeleninový salát.

Komentáře k receptu