Pečený červený rybíz a maliny s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maliny
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Rybíz černý
  • 2 ks Máta
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 978 kcal
  • Sacharidy 222 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 222 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 4278.7 mg
  • Vláknina 18600.8 mg
  • Vitamín A 18600.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2316.1 mg
  • Vitamín E 13.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce omyjeme, necháme okapat a rybíz odstopkujeme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme máslo a poté za stálého míchání rozpustíme cukr. Přidáme rybíz a citronovu šťávu a 1-2min jej opékáme. Přisypeme maliny a mícháme ještě cca 1minutu, odstavíme.

  • 3

    Dezert servírujeme teplý v hlubokých talířích. Můžeme podávat se zmrzlinou. Dozdobíme čerstvou mátou.

Komentáře k receptu