Bůček s játry, slaninou a krkovičkou
Suroviny
- 400 g Bramborová kaše
- 150 g Játra vepřová
- 50 g Slanina vepřová
- 150 g Uzená vepřová krkovička
- 200 ml Mléko polotučné
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Vepřový bok
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2044 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 187 g
- Sodík 770 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 454 mg
- Draslík 962.8 mg
- Vláknina 4052.3 mg
- Vitamín A 4052.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček osolíme, opepříme a vykrojíme v něm kapsu. Žemle namočíme do mléka, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, játra, slaninu a krkovičku nakrájíme na kostky.
-
2
Slaninu a cibuli orestujeme, po odstavení vmícháme mletou papriku, po vychladnutí i krkovičku, játra, vymačkané žemle, vejce, majoránku, sůl a pepř. Maso naplníme nádivkou, zašijeme a zavážeme nití jako rolku.
-
3
V hlubokém pekáči rolku pokapanou olejem pečeme deset minut na 220 stupňů C. Pak ji podlijeme, přikryjeme alobalem a dusíme doměkka. Pak pečeme hodinu a dvacet minut dočervena. Rolku průběžně poléváme vlastní šťávou.
-
4
Po dopečení necháme patnáct minut odpočinout bez nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.