Makový závin s pikantním džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cukr moučkový
  • 80 g Mák mletý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 6 polévková lžíce Džem rybízový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 111.1 mg
  • Draslík 100.7 mg
  • Vláknina 3278.4 mg
  • Vitamín A 3278.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Vmícháme mletý mák, polohrubou mouku, citronovou kůru a ušlehaný sníh z bílků.

  • 2

    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli máslem a posypali polohrubou moukou. Dáme do předehřáté trouby zvolna péci.

  • 3

    Po vyjmutí z trouby překlopíme upečený plát na kus pečícího papíru, povrch potřeme rybízovým džemem a pomocí papíru stočíme plát do rolády.

  • 4

    Závin necháme vychladnout a pak jej pocukrujeme nebo přelijeme citronovou polevou.

Komentáře k receptu