Kapr pečený v zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 60 g
- Sodík 2809 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 177 mg
- Draslík 1332.4 mg
- Vláknina 6812.6 mg
- Vitamín A 6812.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 17.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy, které osolíme a odložíme na talíř. Cibuli, celer, brambory oloupeme a omyjeme. Cibuli s celerem pokrájíme nadrobno. Brambory pokrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.
-
2
V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme celer, rajčata, vše osolíme, promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 10 minut.
-
3
Vymažeme si pekáč olejem, přeložíme do něj zeleninovou směs, na ni položíme kousky kapra, na kapra dáme plátky brambor a dobře osolíme.
-
4
Nakonec na brambory poklademe tenké plátky másla a pekáč dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 45 minut do zlatohněda.
-
5
Porce jídla podáváme posypané drobně pokrájeným česnekem a lístky máty.
-
6