Znojemské hovězí plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1723 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 57.8 mg
- Draslík 125.5 mg
- Vláknina 2063 mg
- Vitamín A 2063 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na části tuku.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmažíme ji na dvou třetinách tuku dorůžova a mírně podlijeme vývarem. Trochu tuku necháme na podušení okurek. Do základu přidáme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme teplým vývarem.
-
3
Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Za občasného promíchání provaříme.
-
4
Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na maso a přidáme okurky nakrájené na kostičky a podušené na troše tuku. Vše ještě krátce povaříme.