Jelení řízky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Jelení kýta
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 910 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 133 mg
  • Draslík 644.7 mg
  • Vláknina 921.3 mg
  • Vitamín A 921.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné maso nakrájíme na řízky, naklepeme, posypeme pepřem a nadrceným jalovcem. Pokapeme lžící oleje, necháme 48 hodin nakřehnout v chladničce.

  • 2

    Řízky osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřáté talíře.

  • 3

    Olej od pečení slijeme, přidáme máslo a oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, poprášíme moukou, osmahneme. Zalijeme vínem, rozmícháme, přivedeme k varu. Do vařící šťávy vlijeme smetanu a prohřejeme.

  • 4

    Šťávou přelijeme řízky a podáváme.

Komentáře k receptu