Zelný salát s křenem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Sůl
  • 50 g Cukr krupice
  • 150 g Křen
  • 1800 g Zelí hlávkové bílé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 150 ml Ocet kvasný lihový
  • 100 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 1589 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 375.6 mg
  • Vláknina 11766 mg
  • Vitamín A 11766 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávky zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na drobné nudličky. Zelí přelijeme vařící vodou a necháme okapat.

  • 2

    Potom k zelí přidáme omytou a jemně nastrouhanou mrkev, vše prosolíme a necháme proležet.

  • 3

    Nakonec do zeleniny přidáme očištěný, jemně nastrouhaný křen, cukr, ocet a olej. Dobře promícháme a znovu necháme krátce odležet.

  • 4

    Zelný salát s křenem podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu