Zelný salát s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 79 g
- Sodík 1589 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 375.6 mg
- Vláknina 11766 mg
- Vitamín A 11766 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávky zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na drobné nudličky. Zelí přelijeme vařící vodou a necháme okapat.
-
2
Potom k zelí přidáme omytou a jemně nastrouhanou mrkev, vše prosolíme a necháme proležet.
-
3
Nakonec do zeleniny přidáme očištěný, jemně nastrouhaný křen, cukr, ocet a olej. Dobře promícháme a znovu necháme krátce odležet.
-
4
Zelný salát s křenem podáváme vychlazený.